Széchenyi 2020 program (2017)

Kedvezményezett neve:

SUNSET SMART Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe:

INTELLIGENS LED VILÁGÍTÁSI RENDSZER

VEZETÉK NÉLKÜLI VEZÉRLÉSSEL ÉS FELÜGYELETTEL

A szerződött támogatás összege: 1 200 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.01.08.

A projekt azonosító száma: EU_KP_16-1-2017-0044

A projektről bővebben itt olvashat: Széchenyi 2020 pályázat (2017)

Széchenyi 2020 program (2016)

Kedvezményezett neve:

SUNSET SMART Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe:

INTELLIGENS LED VILÁGÍTÁSI RENDSZER

VEZETÉK NÉLKÜLI VEZÉRLÉSSEL ÉS FELÜGYELETTEL

A szerződött támogatás összege: 1 200 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2016.12.31

A projekt azonosító száma: EU_KP_16-1-2016-0005

A projektről bővebben itt olvashat: Széchenyi 2020 pályázat (2016)

Közvilágítás

Print
Category: Termékek
Published Date
Written by Super User Hits: 7646

Sunset LED utcai világítási rendszer

A közvilágításban, kültéri világításban elérhető legmodernebb technológia a LED alkalmazása. A LED, mint fényforrás lényege, hogy a fényt nem izzószál, vagy gázkisülés hozza létre, mint a hagyományos izzólámpában, hanem azt a lámpatestbe beépített félvezetők (diódák) bocsátják ki.

 A SUNSET LED utcai világítási rendszer alacsony fokú hőtermelése révén kis energiaveszteséggel üzemel (nem vonz magához rovarokat sem, melyek a hagyományos lámpák gyors elkoszolódását okozzák), a hagyományos higanygőz és nátriumgőz lámpákhoz képest 50-80%-os mértékű az energia-megtakarítás.

A világítási rendszer élettartama több, mint >50 000 óra, mely ötszöröse a hagyományosan alkalmazott nátriumgőz lámpákénak, és tíz-hússzorosa a higanygőzös lámpáénak. A lámpák élettartamát a gyakori ki- és bekapcsolások sem rontják. A hosszú élettartam miatt csak ritkán keletkezik hulladék belőlük és az sem juttat veszélyes anyagokat (nehézfémeket) a környezetbe.

A SUNSET LED utcai világítási rendszer késedelem nélküli bekapcsolást tesz lehetővé, azonnal a kívánt fényerőt biztosítja, ellentétben a hagyományos megoldásokkal nincs szükség bemelegedési időre, így rövid szakaszos üzemeltetésre (pl. mozgásérzékelős kapcsolásra) is alkalmas a technológia.

Nem fárasztja a szemet vibrálással, nem keletkezik úgynevezett stroboszkóp-hatás. A természetes megvilágításhoz közeli színhőmérséklettel nem torzítja a tereptárgyak színét, megjelenését.

 A rendszer a beépített intelligens energiavezérlésnek köszönhetően érzéketlen a hálózat feszültségingadozásaira, minden esetben a megkívánt fényáramot biztosítja.

A különleges integrált, mintaoltalommal védett lencserendszer megakadályozza az energiapocsékoló fényduplikációt és a megvilágítandó területek (pl. közutak) melletti fényszennyezést (nem világít be pl. a hálószobaablakon).


Sunset Smart az intelligens közvilágítás

A közvilágítás SUNSET LED-es világításra való átalakításban jelentős költségcsökkentő lehetőség rejlik. A hagyományos rendszerek fénytechnikai értékei 20-50%-os teljesítményfelvétellel (W) elérhetőek, az élettani hatások jelentős javulása mellett. Az elsődleges energia megtakarításon túl további számottevő megtakarítás érhető el a SUNSET SMART intelligens közvilágítás alkalmazásával.

A SUNSET SMART lényege a kiváló minőségű, szabályozható, vezérelhető elektronika és a távoli irányíthatóságot biztosító szoftveres menedzsment.

Az egyes területek és időszakok fényszükséglete a használat jellegétől függően eltérő lehet. A világítás térbeli és időbeli szabályozása újabb jelentős megtakarítási lehetőség a közvilágításra kötelezett önkormányzatok, és más rendszerüzemeltetők számára.

Térképes rendszeren keresztül látható az adott településen, adott helyen (címen) lévő konkrét lámpa, mely egyedileg szabályozottan működtethető időprogramozással, vagy napfényerősség alapján, de mozgásérzékelő által vezérelten is. Lehetséges egy esetleges baleseti helyszín megvilágításának azonnali felerősítése a rendőrségen elhelyezett kezelőfelületről, továbbá segélykérő, vagy taxi-hívást kezdeményező hívógombok telepítése is a lámpaoszlopokra.

A távoli irányítást végző szoftver menedzsment lelke a kedvező költségű rádiótechnológiát használó, biztonságos, drótnélküli kommunikációs rendszer. A drótnélküli kommunikációs hálózatban minden lámpavezérlő egység egy úgynevezett "kapubejárón" keresztül kommunikál az adatközponttal. Egy kapubejáróhoz maximálisan 500 lámpa kapcsolódik, s ezek az 500 lámpás egységek hoznak létre egy fastruktúrában felépülő, üzenet- és adatcsomag továbbító hálózatot. Az adattovábbítás hálózati útvonalát a szoftver optimalizálja, miközben az esetleges hibákat automatikus öngyógyító mechanizmusok javítják, s az egyes kapubejárók egymás szerepét is át tudják venni a hálózati optimalizáció érdekében. Az adatközpont 15 percenként frissíti a felszerelési, szerelési-karbantartási adatokat tartalmazó adatbázisát. A rendszer az egyes meghibásodásokról automatikusan hibaüzenetet generál és küld, megadja a hibás lámpát, de azt is, hogy mi romlott el benne.

A SUNSET SMART intelligens rendszere által szükségtelen a lámpák időszakos, műszaki kivonulást igénylő helyszíni ellenőrzése, megvalósulhat az abszolút célzott javítás, miáltal a rendszerek műszaki karbantartási költségei szinte 0 szintre minimalizálhatóak.

 A többtényezős vezérlést, egyedi szabályozhatóságot és programozhatóságot lehetővé tevő magas minőségű elektronikai egység, és a nagy hálózatokon már bizonyított, magas biztonságú drótnélküli kommunikációs hálózat együttese a SUNSET SMART, az intelligens közvilágítás kimagasló műszaki minőségű és költséghatékonyságú, de megfizethető árú képviselője.

A SUNSET SMART egy, a környezet védelme iránt elkötelezett hazai vállalkozás többéves fejlesztési munkájának eredménye. A SUNSET SMART lehetőség az energiahatékonyság jelentős javítására, az üzemeltetési költségek drasztikus csökkentése mellett. Kiváló lehetőség a megtakarítások azonnali és tényleges realizálására. Ellentétben azokkal az ajánlatokkal, ahol a szolgáltató olyan korszerűsítést kíván a megtakarítások terhére elvégezni, melyek megtérülése hosszabb, mint az új rendszer várható élettartama! Ez ugyanis nem megtakarítást, sokkal inkább a jelenlegi költségszint fenntartásának kötelezettségét jelenti a közvilágításra kötelezett önkormányzatnak, vagy más üzemeltetőnek!

Lámpa műszaki leírás:

Sunset LED / Sunset Smart
SL/SS M30
SL/SS M60
SL/SS M120
Teljesítmény LED/Rendszer
34W/38W
65W/70W
120W/130W
Világítótest fényáram
4250 lm
8130 lm
15000 lm
Világítótest fényhasznosítása
110 lm/W
114 lm/W
116 lm/W
Ajánlott szerelési magasság
< 7m
<9m
<12m
Teljesítmény szabályozhatóság
0-100%
Fényszenzor
Igen (választható)
Mozgásérzékelő
Igen (választható)
Szoftver
Igen (választható)
Kommunikáció
2.4 GHz, IEEE802.15.4
Bemenő feszültség
230 VAC 50Hz
Készenléti teljesítmény felvétel
< 0,6W
Teljesítmény tényező
> 0,95
Teljes harmónikus torzítás (THD)
< 12%
Tápegység hatásfoka
88%
91,5%
93%
LED
CREE
LED fényhasznosítása (350mA)
139 lm/W
Színhőmérséklet
Hideg fehér 5500K
Színvisszaadási index (CRI)
> 75
Fényeloszlási görbe
Aszimmetrikus
Üzemi hőmérséklet
-20 / +40°C
Üzemeltetési páratartalom
10-90% RH
Tárolási hőmérséklet
10-80°C
Élettartam
> 50.000 óra
Lámpatest anyagai
Acél+PC-ABS
Lencse anyaga
Akril
Lámpatest mérete (mm)
650x260x150mm
Lámpatest tömege
6kg
8kg
9kg
Rendelhető színek
RAL színskála szerint
Vízhatlansági minősítés
IP65
Helyettesítő típusok

<65W kompakt

<50W Na

<125W HG

<70W Na

<250W HG

<150W Na

<400W HG

Lámpa műszaki leírás - letölthető változat

Lámpa szerelési útmutató - letölthető változat

Elérhetőségünk

Sunset Smart Kft.

Cím: 2421 Nagyvenyim, Ady Endre u. 30/1.

Tel.: +36 20 931 3323 (exclusively in Hungarian)

Fax: +36 25 258 853 (in Hungarian and in English)

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (in Hungarian and in English)