Széchenyi 2020 pályázat (2016)

Print
Category: Uncategorised
Published Date
Written by Super User Hits: 2034

Kedvezményezett neve: SUNSET SMART Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe: Intelligens LED világítási rendszer vezeték nélküli vezérléssel és felügyelettel

A szerződött támogatás összege: 1 200 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2016.12.31.

A projekt azonosító száma: EU_KP_16-1-2016-0005

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A SUNSET SMART Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1,2 millió forintos vissza nem térítendő 100%-os csekély összegű (de-minimis) támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból „Az Európai Unió Horizont 2020 programjában, valamint egyéb közös EU-s és regionális programokban való magyar részvétel ösztönzése (EU_KP_16)” pályázati kiíráson. A támogatás segítségével az Eurostars program 2016.09.15-ei felhívásán benyújtásra került az ILSA nemzetközi pályázat és a nemzetközi partnerek közötti konzorciális megállapodás tervezete is. A Kft. lehetőséget kapott arra, hogy forrást tudjon bevonni a tervezett fejlesztés nemzetközi szinten történő megvalósításához és megalapozza a külföldi partnerekkel való együttműködését.

A Kft. az EUROSTARS program segítségével egy saját fejlesztésű innovatív lámparendszer megépítését tervezi, mely saját fejlesztésű okos vezérlő elektronikával és nagyteljesítményű optikai lencsével egészíti ki a jelenlegi LED technológián alapuló lámpatesteket. Az intelligens lámpa nem csak kültéren hasznosítható, tervben van alkalmazása bevásárló központokban, csarnokokban, mélygarázsokban is. A projekt célja tehát a három ismert technológia egy új termékben történő egyesítése, úgy, mint LED világítás, mikrohullámú vagy radar elven működő érzékelők, valamint vezeték nélküli Zigbee\3G kommunikáció és mikrokontroller vezérlés. A vállalkozás a hazai és nemzetközi viszonylatban is csúcstechnológiát képviselő közvilágítási termékek teljes körű gyártásának, illetve összeszerelésének, valamint kereskedelmének megindítására törekszik. A cég vezetése úgy véli, hogy az innovatív technológia alkalmazásával 5 éven belül lehetősége lesz a vállalatnak arra, hogy akár évi 20 000 db lámpát értékesítsen. A projekt végrehajtásában hazai egyetemi (Dunaújvárosi Egyetem) és norvég ipari partner (DECCA) is segíteni fogja. Utóbbi stratégiai partnerként a skandináviai piacra lépést is segíteni fogja.

Elérhetőségünk

Sunset Smart Kft.

Cím: 2421 Nagyvenyim, Ady Endre u. 30/1.

Tel.: +36 20 931 3323 (exclusively in Hungarian)

Fax: +36 25 258 853 (in Hungarian and in English)

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (in Hungarian and in English)